Juridiskt namn: Dalarnas Utemöbler AB
Org nr: 556802-1777

Köpvillkor

När man som privatperson handlar hos mobelbroderna.se, kommer Konsumentköplagen, lagen om distansavtal samt avtal utanför affärslokaler att gälla. 
Dessa lagar kommer vid tvist att följas, även om något annat avtalats.

För att få beställa i vår butik måste du ha fyllt 18år, eller ha målsmans godkännande. Detta skall då skickas till vår e-post.

Priserna i vår webbutik är alltid inklusive moms.

Betalningsalternativ

Vi använder oss av Ecster Checkout som betalningsalternativ, det är Handelsbankens egna kassasystem. Där kan du som kund välja mellan kontokortsbetalning, direktbetalning, faktura och delbetalning. Du kan känna dig extra trygg då denna betallösning använder sig av Bank id.

Ecster Checkout kommer att ge dig information så snart du blivit identifierad, vilken mängd information du behöver uppge för att bli identifierad kan variera.
En del av betalningsalternativen kräver kreditupplysning ifrån Handelsbanken, dessa påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som kan komma att kräva kreditupplysning av dig. 
Handelsbanken kommer efter identifikation ge dig de betalningsalternativ som är möjliga för dig.

Fullständiga villkor finner du på Ecster.se. För mer information om din betalning, kontakta Ecsters  kundservice

Ändra beställning

Skulle Möbelbröderna ha uppgett fel pris på en vara du valt att köpa, behåller vi rätten att ändra till korrekt pris i efterhand. Därefter får kunden välja att acceptera prisändringen, eller annullera order.

En privatperson har alltid ångerrätt i enlighet med konsumentköplagen.

Skulle du vilja ändra mottagare/leveransadress i din beställning, så måste det göras innan ordern är genomförd. Möbelbröderna kommer inte att korrigera mottagare/leveransadress i efterhand.

Avbeställning

Det går bra att avbeställa en vara hos oss fram tills att ordern hanterats/expedierats. Har en frakthandling eller faktura skapats så är du som kund skyldig att ta emot leveransen. Notera att du inte kan avbeställa en ej lagerförd vara, eller vara som special anpassats efter dina önskemål, efter att vi beställt den hos vår leverantör. t.ex. En modulsoffa, egenbyggd matgrupp eller liknande.

Ångerrätt

Notera att du som kund står för returkostnaden, samt skador som uppstår under returfrakten.
Att inte hämta eller ta emot paket ses inte som ett ångrat köp! Eventuell ordinarie fraktkostnad för din produkt återbetalas ej.

Samtliga produkter som returneras skall vara omonterade, oanvända samt returneras i originalförpackning. 

De 14 dagarna för ångerrätt börjar att räknas ned från och med att du som kund tagit emot varan/varorna. Skulle någon del av beställningen levereras vid ett senare tillfälle, räknas ångerrättsdagarna ned ifrån att den levererats.

Observera att ångerrätten på 14 dagar endast gäller privatkund.

När du som företagare väljer att handla av oss kommer vi att tillämpa Köplagen.

Transportskador

Använd inte en skadad produkt!

Om det mot förmodan skulle finnas synliga fraktskador på varan vid leverans, ansvarar du för att rapportera dessa på fraktbolagets fraktsedel/handdator innan du skrivit under denna.

Dolda skador som inte syns för att emballaget varit helt, skall rapporteras in till oss via telefon eller e-mail inom 5 arbetsdagar ifrån det att du mottog varan, så att vi skall ha en chans att meddela fraktbolaget detta.

Du kan med fördel e-maila oss bilder på den skadade produkten/emballaget.

Spara alltid emballaget om produkten skulle visa sig vara skadad, det kan behöva besiktigas vid handläggningen av skadeärendet.

Reklamationer/Återköp särskilda fall

Har du som privatperson fått en skadad eller felaktig produkt ifrån Möbelbröderna så skall du reklamera den snarast inom 2 månader från att du borde eller har upptäckt problemet.

Som företagare skall du reklamera varan snabbast möjligt efter att du mottagit den.

Du som kund ansvarar för att den felaktiga produkten skall monteras ned i den mån det går, detta för att underlätta returen.

Garanti

Garantin på produkter köpta hos mobelbroderna.se gäller endast fabrikationsfel. Vid fall där kund själv modifierat varan eller ändrat dess utseende kommer garantin inte att täcka eventuella skador.

Mobelbroderna.se ansvarar inte för skador som skett vid felaktig montering av produkter, med fellevererade produkter, eller vid användande av olämpliga verktyg.

Kvitto på köp är kundens garantibevis.

Montering

Möbelbröderna, eller dess leverantörer står inte för montering av levererade varor. Möbelbröderna ansvarar inte för skador som skett vid felaktig montering av produkter, med fellevererade produkter, eller vid användande av olämpliga verktyg. Om inte annan överenskommelse finns.

Emballage

Möbelbröderna ombesörjer inte bortforsling av emballage samt lastpallar, det tillfaller alltid kunden.